Heb je ooit tegen jezelf gezegd “Ik mag wel eens wat liever zijn voor mezelf”?

Ik wel. Zo vaak heb ik mezelf gesust. Gezegd dat ik uit mocht rusten. Dat ik mocht Netflixen en mocht Facebooken. En alhoewel ik dat ook echt allemaal mag van mezelf, weet ik nu dat ik daarmee helemaal niet zo aardig was voor mezelf .

Ik was wel heel aardig voor mijn ego. Voor al die stemmetjes die me probeerden te verleiden. Af te leiden. Om juist niet te doen wat ik echt had te doen. Om maar niet dat boek te schrijven. Om juist niet die video te maken. Om niet die cursus modeltekenen te doen.

Lieve stemmetjes, die zeiden “Doe maar niet joh, je hebt het al zo druk”. Verleidelijke stemmetjes, die als ik echt wilde gaan zitten om te schrijven fluisterden “je bent nu moe, zorg maar eerst goed voor jezelf. Dan schrijf je daarna alleen maar beter.

De duivel verschijnt in vele gedaanten. Zelfs in ‘aardig zijn voor jezelf’. Met als enige doel jou tegen te houden om te doen wat je echt hebt te doen. En dat is allesbehalve aardig. Je ego is sluw genoeg om je te laten geloven dat dit jouw waarheid is. Maar trap er niet in. Laat je eens niet om de tuin leiden en ga er maar eens dwars doorheen. Dan vind je namelijk de echte aardigheid.

🔥 Je bent wel aardig voor jezelf door toch te gaan schrijven, terwijl je hoofd je vertelt dat je eerst de was, de kinderen en de administratie moet doen.

🔥 Door wel te gaan schilderen, terwijl je agenda roept dat je er geen tijd voor hebt.

🔥 Door wel naar het bos te gaan, terwijl je hoofd zegt dat je achter de computer moet blijven zitten.

🔥 Door wel die blog nog even af te maken, ookal denkt je hele zijn dat je te moe bent.

Aardig zijn voor jezelf betekent niet dat je jezelf alleen maar knuffelt. Aardig zijn betekent niet dat je alleen maar wiegt en jezelf in slaap sust. Aardig zijn voor jezelf betekent juist dat je het jezelf gunt om in beweging te blijven. Om ervaringen op te doen en voldoening te voelen. Om in actie te komen en te rusten en te zien wat er dan gebeurt.

En weet je, echt aardig zijn voor jezelf hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Kijk maar eens naar je kind. Of als je geen kinderen hebt kijk je naar je hond, je nichtje of je neefje. Je doet toch ook je uiterste best om aardig te zijn voor je kinderen? Door ze te laten groeien? Met prikkels en aanmoedigingen? Met positieve uitdagingen om de wijde wereld in te gaan? Door ze verder te laten kijken dan hun neus nu lang is en ze van de bank te trekken als die wat te comfortabel wordt?

Ook je kinderen nodig je continu uit nieuwe dingen te proberen. En wordt het teveel dan bied je gepaste rust of duidelijke begrenzing. Wanneer jij ziet dat het nodig is. En ja, soms, of net iets vaker, geef je die liefdevolle schop onder de k*nt.

Aardig zijn voor jezelf. Ook je kind sus je niet de hele dag in slaap. Ook je kind laat je niet steeds weer wegkomen met uitstelgedrag. En ook het gedrag van je kind bedek je niet met de mantel der liefde. Dus laten we dat zelf ook maar niet meer doen.

Wees eens echt aardig voor jezelf.

Maak wel eens die training af, terwijl je hoofd je vertelt dat je er niets aan hebt. Kijk eens niet naar dat webinar, terwijl je zeker weet dat het enige is dat je wel gaat helpen. Ga wel eens 20 minuten liggen, al is het midden op de dag. En schrijf wel eens die 500 woorden, al wijst de klok je bedtijd aan.

Wees eens aardig voor jezelf en ga het leven in volle aandacht aan. 

En ontdek dan, hoe aardig je echt was voor jezelf.

 

xo Loeke

 

p.s echt aardig zijn voor jezelf betekent jezelf door en door leren kennen. Niet door eindeloos boeken te lezen en naar guru’s te luisteren, maar door je eigen stem te ontdekken. Te zien wat er onder al die overtuigingen, stof en stemmen in je hoofd ligt te wachten OP JOU. Door weer creatief en onderzoekend door het leven te gaan.

Durf jij dit aan gun jezelf dan eens 33 dagen Telling True Stories. In dit programma neem ik je zonder enige terughoudendheid mee door de wondere wereld van jouw eigen wijsheid en creativiteit. Uit je ego, in je waarheid. En je kunt direct beginnen, want de deuren naar staan wagenwijd open. Dat is pas echt aardig zijn voor jezelf ;).  Klik hier om meer te lezen.

 

Contact