“Hoe ga ik nou weer al die standaard marketingteksten loslaten en weer ‘echter’ praten?”

Afgelopen week kreeg ik deze vraag en veel mensen hebben me dit al gevraagd de afgelopen jaren.

Want het klinkt allemaal leuk, ‘creatief’ ondernemen en ‘authentiek zijn’, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Hoe kom je nou weer bij je eigen creatieve stem en hoe vind je nou inspiratie, ook op momenten je dat je het totaal niet voelt? Hoe zorg je er nou voor dat je je rust, inspiratie en je echte verhaal weer terugvindt, juist als je jezelf even kwijt bent?

Oftewel – hoe kom je gewoon weer thuis bij jezelf?
Bij je eigen stem en waar jij werkelijk voor staat?

Een van de minder voor de hand liggende manieren waarop je dat kunt doen is door naar een andere plek te gaan. Achter je bureau vandaan te komen en een plek op te zoeken waar je je eigen kracht terugvindt. Een zogenaamde krachtplek.

En heel veel vaak als ik het hier met mensen over heb dan geven ze direct terug dat ze heel vaak naar het bos gaan. Of gaan wandelen of naar het museum gaan. Dus dat ze dat ook doen. Maar als we er vervolgens over doorpraten blijkt vaak al snel dat ze wel naar bepaalde plekken toe gaan, maar dat ze bepaalde plekken helemaal niet echt ervaren.

En wat bedoel ik daar nou mee?

De meeste mensen gaan naar plekken, maar bezoeken ze slechts oppervlakkig. We komen er, zijn er even en gaan weer. Maar we laten ze niet echt ‘binnenkomen’. Daar is niets goed of fout aan, maar dat maakt zulke plekken tot een soort stationnetjes, waar we gewoon zijn om over te stappen. Nooit om te blijven.

Echte krachtplekken zijn geen station. Echte krachtplekken zijn plekken om te blijven en naar terug te komen. Om op te laden. Vanuit de indianenwijsheid zijn Krachtplekken bepaalde plekken op aarde waar heel veel energie samenkomt. Waar bijvoorbeeld leylijnen samenkomen, waar bepaalde energetische bubbels zitten of ionen in de lucht vliegen waardoor je meteen meer energie krijgt en je goed gaat voelen.

Krachtplekken zijn ook vaak de plekken waar kathedralen zijn gebouwd of andere heilige gebouwen en heilige plekken, zoals bijvoorbeeld Stonehenge. Dat zijn de natuurlijke krachtplekken, waar je dus sowieso heel veel energie en inspiratie kunt opdoen en je je echte stem terugvindt.

Maar krachtplekken voor jou hoeven helemaal niet perse verbonden te zijn met deze natuurlijke krachtplekken. Iedereen, en dus ook jij, heeft plekken waar hij of zij zich prettig en niet prettig voelt.

En een van de belangrijkste manieren om je eigen inspiratie en wijsheid terug te vinden is door je weer bewuster te gaan verbinden met de plekken waar je komt en bent. Door te gaan luisteren naar een plek – niet alleen met je oren, maar als full body experience. Door als je ergens bent, niet op het ‘perron’ te blijven banjeren, maar door er echt te zijn.

Dus ga je naar het bos, pak dan ook eens echt de rust om op een bepaalde plek stil te gaan staan. Wandel eens niet kordaat door, maar loop eens heel traag en bewust. Maak weer eens echt contact, met de grond waar je op staat of loopt, met de geluiden die je hoort en met de lucht die je voelt.

Ga weer eens voelen, wat deze plek wat doet. Wat doet deze plek in je lijf, in je hoofd? En niets is goed of fout, het gaat over ervaren. Ga weer eens ervaren wat een plek   met je doet en je zal zien dat het je ontzettend veel wijsheid gaat brengen.

Misschien is het je al opgevallen dat ikzelf vaak video’s opneem op dezelfde plek. Dat is een plek vlak bij mij om de hoek, waar ik heel graag naartoe ga omdat ik daar van alles voel. Het is een plek waar ik ‘thuiskom’. Waar ik rust voel en wil gaan zitten. Waar ik direct inspiratie krijg en altijd opeens weer weet wat ik die dag wil delen.

En dus is het de plek die ik niet alleen opzoek omdat ik het fijn vind, maar die ik heel bewust inzet in mijn business. Waar ik naar toe ga om video’s op te nemen – die ik niet van te voren hoef te bedenken omdat ik ondertussen weet dat ik er op deze plek wel achterkom wat ik die dag wil vertellen. En dus is dit een echte krachtplek, voor mij. Omdat ik hier mijn echte verhaal en echte inspiratie weer vind. En zo heb ik meerdere plekken. Creatieve hotspot, rauwe, industriele plekken. Bepaalde stranden en sommige stukken hei.

Allemaal totaal verschillend en heel persoonlijk, maar allemaal plekken waar direct mijn vuurtje weer gaat branden, mijn energie een boost krijgt en mijn inspiratie weer gaat stromen. En dus plekken die me niet alleen een gelukkiger mens maken, maar ook onmisbaar zijn voor mijn business.

Dus ga maar eens bij jezelf na hoe vaak ga jij naar zulke krachtplekken gaat. Of je ze überhaupt hebt? En ga je daar dan eens heel bewust weer mee verbinden. Ga ze weer heel bewust voelen en ervaren. Ga weer bewust rondlopen en luisteren naar jezelf. Wat gebeurt er met je als je hier bent?

Observeer jezelf en de plekken waar je komt – daar ga je je inspiratie namelijk terugvinden. Niet vanuit oppervlakkige, tijdelijke boosts, maar vanuit de allerdiepste kern – jouw plek op aarde.

Geniet ervan!

 

Contact