Vorige week stond ik stil met mijn auto, midden in de stad. Accu. Leeg. En laat dat nou net de dag zijn dat dit NIET goed uitkwam. Ik had een vol programma, een strakke planning en ja, mijn auto was hard nodig.

Maar erger nog, het was niet de eerste keer dat mijn auto niet startte. Het was de vijfde keer.

DE VIJFDE KEER – in 1 maand..

Voor de vijfde keer in 1 maand stond ik weer stil op een plek waar ik op dat moment niet wilde zijn.

Ai.

Als ervaringsdeskundige vroeg ik eerst twee bestelbus-rijders mij te helpen. Met startkabels, want ik weet ondertussen hoe dat werkt. Helaas was geen van hen bereid me te helpen.

En dus zat er niks anders op dan om ECHTE hulp te vragen, in deze tijdsverslindende stilstand.

De ANWB.

Mevrouw, zeiden ze, binnen een uur zijn we bij u. Ik weet het, antwoordde ik, ik heb ervaring. En ik dook een koffietentje in om de tijd te doden.

Tot mijn verbazing werd ik na 15 minuten al gebeld en stond de gele auto naast die van mij. Mijn koffie was nog niet eens op.

Vertel eens mevrouw, vroeg de man, wat is het probleem? En dus vertelde ik hem dat mijn accu leeg was, en dat dit al de vijfde keer was in een maand. Dat we gewoon even moesten opladen.

..

Is ie al vijf keer leeggeweest, vroeg hij me verbaasd.. Zonder aanwijsbare reden?

Ja.. zei ik.. al vijf keer.

Okay zei hij, dan meet ik ‘m door. Maar bereid je maar voor.

Een paar keer provisorisch bijladen is prima, maar daarmee los je het echte probleem natuurlijk niet op.

Vijf minuten later kwam het oordeel. Hier komt u niet meer mee weg, en ook niet op de weg. Vandaag is het tijd voor het echte werk – hier moet een nieuwe accu in. Meteen.

Ik heb wel tijd, heeft u nu tijd..?!!

Tijd..?!

Ik schoot in de stress.. Nee meneer, eigenlijk heb ik helemaal geen tijd. Ik ben heel hard aan het werk en heb een hele volle dag. Kunt u ‘m niet gewoon bijladen dat ik morgen naar de garage rijd?

Ik kan je bijladen, vertelde hij, maar dan sta je morgen weer stil en kom je dus ook niet meer bij de garage. Het is een beetje nu of nooit. Tien voor twaalf…

..

We vielen allebei even stil. Je hebt echt geen tijd he, vroeg hij nogmaals. En ik knikte. Ik wil wel, zei ik, maar ik kom er even niet uit. Hoe ik het moet regelen. Geef me even tijd..

En toen bleek de ANWB een nog grotere vriend dan ik al dacht.

Hij vroeg of ik in de buurt werkte en of ik daar kon parkeren. YEP. Mijn kantoor is 4 straten verder met een private parking voor de deur.

Weet je wat ik doe, zei de engel. Ik laad je op en jij rijd naar kantoor. Dan rij ik ondertussen naar het industrieterrein en haal een accu voor je op. Daarna kom ik naar jouw kantoor en zet ik je accu erin. Voor de deur. Kan jij vanavond weer veilig naar huis. Is dat een idee?

Is dat een idee…?!

Een subliem idee! Zo gezegd, zo gedaan. Een uur later stond hij weer voor mijn deur, met een gloednieuwe accu. Opgeladen en wel. Maar dat was nog niet alles. Toen ik met ‘m naar de auto wilde lopen sprak hij de legendarische woorden..

“Geef mij maar de sleutel hoor, u hoeft er niet bij te blijven. Gaat u maar weer lekker aan het werk!!”

Een half uur later kwam hij terug. Het probleem is gefixt en hij rijd weer als een trein. U kunt lekker weer naar huis. En ik? Ik vloog ‘m bijna om zijn nek.

Maar weet je waarom ik je dit vertel? Los van dat ik fan ben van de ANWB en hen alle lof toezwaai?

Omdat dit precies het proces is waar zoveel ondernemers doorheen gaan.
Ze lopen leeg, in klanten, in omzet of in energie. En ze laden provisorisch weer even op. Ze doen een cursusje hier of een traininkje daar. En kunnen er weer even tegenaan. Vragen wel wat hulp, maar geen ECHTE hulp.

Het lijkt even beter, maar een paar weken later is het weer zover. Leeg. Weer bijtanken, weer even beter, weer leeg.

Ze denken het zelf wel te fixen en stellen echte hulp uit. Net als ik deed. Omdat dat teveel tijd kost, te duur is of omdat ze gewoon negeren dat er een dieper probleem onder het oppervlakte ligt.

Maar wat ze niet weten (en ik dus ook niet) is dat die accu met al dat ‘even opladen’ niet VOLLER wordt, maar juist leger. Totdat ie er echt mee stopt.

En zo gaat dat ook in je business. Als je tijdelijk houtje-touwtje aan je business blijft knutselen, LIJKT het je wat te brengen. Maar je weet nu hoe het werkt.

Het brengt je niet DICHTER bij huis, maar VERDER van huis.

Je krijgt de boel niet weer aan de praat met oppervlakkige oplossingen, maar met ECHTE oplossingen. Door onder het oppervlak te kijken, het echte probleem aan te pakken en echte gold-member hulp te vragen (want ja, ik ben een gold member).

Ik doe niet aan oppervlakkige coaching, maar aan diepte coaching. We werken alleen maar aan de ECHTE problemen en al mijn klanten krijgen alle aandacht. Gold Members.

Ik help je, net als de ANWB, je accu weer aan te krijgen. Zodat de boel weer gaat lopen en jij weer opgeladen thuiskomt, Bij jezelf en in je bedrijf.

Ik heb dit jaar nog 1 gold member plek beschikbaar. Als je meer wilt weten klik dan hier.

Ik heb nog tijd, maar hoe zit het met jou?

Twijfel niet me te bellen voor hulp onderweg.

Want mevrouwtje..

Dan kunt ook u gewoon weer lekker aan het werk ;-)!

x Loeke

ps Bellen of chatten is altijd het snelst, net als bij de ANWB. Gebruik dus de chat-knop hiernaast of bel 06 537 87 155.

Contact