HI, ik ben Loeke..

.. creator van School for Wisdom. De school waar je niet aanleert, maar afleert. Waar we niet stampen, maar ontdekken. Niet duwen maar dwalen. En waar we niet alleen, maar samen mogen zijn. Ik maakte een school waar je weer mag ZIJN. En dat is geloof ik mijn levenswerk. 

Ik ben 16 jaar ondernemer, schrijver, kunstenaar en coach. Ik maakte twee kinderboeken en een kindermerk. Ik maakte animaties en illustraties. Ik maakte lol en plannen. Ik maakte nog veel meer en dat doe ik nog steeds…

Ik maak verhalen. Ik maak schilderijen. Ik maak meditaties.

Ik maak vuur. Ik maak dwalingen. Ik maak ervaringen.

Ik maak contact.  Met mensen, met de Aarde en met de Maan.

Ik maak ruimte. Ik maak moed. Ik maak stilte.

 Ik maak simpel. Ik maak licht. Ik maak rond

.Ik maak leven en ik maak dood.

En mijn allermooiste ‘maaksels’ ? Die maakte ik samen met mijn man.

Twee bloedjes. Van ons – voor het leven.

 Ik maak een diepe buiging voor het leven.

En als ik dit teruglees ben ik overduidelijk ietsEen maker.

En oh, wat leuk dat je hier bent!

A TRUE STORY…

Ik woon in de stad, maar heb een huis in het bos. Omdat ik ook moet kunnen ademen op een plek zonder plafond. Het is van hout en het ruikt er naar vuur. Omdat vuur, gitaren en whiskey mijn thuis zijn, terwijl ik niet eens van whiskey houd.  

De tuin laat zich niet temmen, van wie zal ze dat nou hebben..

De vogels zingen onafgebroken hun eigen lied. Een betere herinnering bestaat er niet.

Ik houd van verf, van koffie en woorden. Van het bos, de zee en indianen. Ik schilder, schrijf en dwaal. En als ik het niet weet, zal ik dat niet verstoppen. Als ik het wel weet trouwens net zomin.

Ik zoek, ontdek en vertel. Ik zie de lijnen, lees de kleuren en voel de tonen. Ik probeer me aan mijn woord te houden. Zoek naar echtheid in de ruis. En brak ruim 15 jaar geleden met de mythe van ‘hoe het hoort’. Interessant genoeg was dat het moment dat alles begon te stromen..

Dus ik roep ‘maskers af en de waarheid op!

Want er is niemand zo leuk als jij.

ANOTHER TRUE STORY..

Jarenlang dacht ik dat ik niet klopte. Dat ik moest kiezen. Tussen kiezen of verliezen. Long story short – dat lukte me niet. En gelukkig maar.

Want Ik houd van laptops en kwasten. Van cowboy boots en pumps. Van mediteren en excellereren. Van art en smart. Van doen en van zijn…

En dus heb ik jaren geleden besloten nog een mythe overboord te gooien. De mythe van het ‘kiezen‘. Op een ding na.

Ik kies ervoor om ALLES te zijn.

Ik houd van creatief. Ik houd van spiritueel. En ik houd van business. En dat blijkt veel beter samen te gaan dan mij ooit is verteld. En dus vertel ik het jou. Ik stopte met de labels en weiger iedere box. Hoe zit dat met jou..?

WANT GENOEG OVER MIJ –

WAT IS JOUW VERHAAL?

Als je hallo wilt zeggen, je verhaal wilt delen of wilt praten over hoe ik je kan helpen – met je verhaal, je boek, je business of welk ander mooi idee dan ook – schrijf me dan, schilder me dan of zing het dan. Via de chat of via ‘contact‘. Ik kijk uit naar jouw verhaal! 

WANT A FEW MORE STORIES?

Ik heb ook een hond

Ik heb ook een hond. Niet zomaar een hond, een bijzondere-hond. Hij is al bijna achttien jaar en mijn spirit guide. Hij zat naast me met mijn bevallingen. Hij huilt als ik huil, schooiert als ik eet en kijkt. Hij kijkt, zodat ik zie. En ik hoop dat hij nog heel lang leeft. Misschien niet realistisch, maar ondertussen weet ik dat de werkelijkheid vaak anders is dan je denkt.

Ik laat je weten hoe het gaat. 

I'M A TRUTH TELLER

Nog niet zo lang geleden besloot ik mezelf Truth Teller te noemen. Grote Verantwoordelijke Woorden. En dus dook ik er diep voor weg. Maar de sjamanen bleven het me zeggen. Net als de sterren in de nacht.

‘Tell them
tell them
tell them’.

Tell Them.

Ook na mijn besluit om hier dan toch gehoor aan te geven sist het nog onafgebroken na in mijn hoofd. Of mijn hart. Geen idee.

Tell them.

En wat het dan precies is dat ik je moet vertellen zoek ik nog uit. Maar ondertussen neem ik je gewoon mee op reis. Naar de kleuren, de beelden, de woorden en waarheid. Die mij steeds weer iets vertellen over mij. En blijkbaar ook over jou.

TELLING TRUE STORIES

Weet je wat het mooie is, als je jezelf eindelijk gaat toestaan alles van jezelf te zijn? Helemaal jezelf te zijn? En juist dat te delen?

Dan stromen de woorden. De beelden. De verhalen. Moeiteloos. Dan zoek je niet meer naar woorden, maar waterval je woorden. Dan zoek je niet meer naar de juiste toon, maar ben je de toon. Dan voelt het niet meer houterig, klein en straks. Maar dans je. Met je verhalen, met je kleur en met het leven. Jouw leven.

Wil jij dat ook?

Kijk dan eens bij Telling True Stories.

Truth Tellers only. Transformation included. 

 

En ja, ik weet het. Je ontvangt al een zillion nieuwsbrieven. Maar ik hoop dat ik er een maak waar je wel naar uitkijkt. Een wekelijks stukje kunst. Vol true stories, livelihood en inspiratie. Vonkjes, voor jou en je leven. Je business en je liefde. To set your soul on fire. Ik zie je graag!