Het is weer bijna zover – midzomernacht! Afhankelijk van waar je bent valt ergens in de dagen rond 21 juni de langste dag en dus ook de kortste nacht. Tijd dus voor een deep dive in de betekenis van de midzomernacht voor jou en je bedrijf!

Wat is midzomernacht nou precies?

Op deze dag staat de zon op haar hoogste punt. De dagen hierna worden korter, maar gelukkig kondigt midzomernacht eerst nog de komst van de zomer aan. De warmte en het licht van de zon zorgen door de hoge stand voor een natuurlijk hoogtepunt, in alles om je heen.  Buiten merk je dus ook dat alles om je heen in volle groei en bloei staat – dit is echte de natuur in volle kracht en pracht – natuurlijke overvloed!

In met name Noord-Europa wordt midzomernacht groots gevierd. De zon gaat hier niet onder waardoor er een overdaad aan licht en energie is. Mensen trekken massaal weg uit de stad –  de natuur in of het platteland op. Van oudsher worden daar grote vuren gebrand om de energie van de zon uit te nodigen voor goede oogsten, meer geluk, gezondheid, vruchtbaarheid en overvloed.

Midzomernacht als eerbetoon aan de zon

Hoewel we allang niet meer alleen afhankelijk zijn van de zon voor onze ‘goede oogst’ en overvloed, is het toch heel bijzonder op deze dag even bewust stil te staan bij de zon en de energie die we van hem krijgen. Verbind je business vandaag eens bewust met de zon, omdat deze geheel in het teken staat van overvloed, licht en energie. Helemaal als je het combineert met het ritueel van de grote vuren.

Jouw business in het teken van vuur en energie

De zon, die deze dag dus onafgebroken schijnt, staat voor licht, kracht en energie. Je kunt dit dus heel bewust gebruiken om je te verbinden met deze overvloed aan energie. Vraag je maar bewust af welke overvloed en welke energie je wilt manifesteren, in je leven en in je bedrijf. Vandaag is het eens niet de telefoon die aan de oplader ligt, maar word jij opgeladen! Extra bijzonder wordt de midzomernacht als je het combineert met een vuurritueel

 

midzomernacht-vuurritueel-kampvuur

 

Hoe werkt zo’n vuurritueel?

Net als de zon is het vuur ook een mannelijke (yang) energie. Vuur is het element dat het snelste voor transformatie zorgt. Denk maar aan brand. Alles verandert razendsnel van substantie en vorm. Je kunt vuur daarom goed gebruiken om veranderingen door te voeren op andere lagen. Bijvoorbeeld om je gedachten te reinigen, herinneringen te zuiveren, dingen los te laten die je niet meer dienen en dit allemaal te veranderen in iets waar je wel naar zoekt.

 Met het vuur ruim je op en creëer je ruimte voor nieuwe dingen. Combineer je het vuur dus met de kracht van de zon (ook vuur ;-0!), dan is het het uitgelezen ritueel om meer gezondheid, overvloed en geluk uit te nodigen, in je business en in je leven!

Waarmee doe je zo’n vuurritueel?

Een vuurritueel kun je natuurlijk georganiseerd doen, bijvoorbeeld tijdens een Campfire Session. Maar je kunt het ook heel goed zelf. Bijvoorbeeld door een groot kampvuur te maken, als de plek en de mensen dat toestaan. Maar ook een vuurkorf volstaat of zelfs een cirkel van kaarsen of een enkele kaars.

Elk ritueel gaat om de intentie, de vorm is van minder belang. Wil je bewust iets loslaten of ergens afscheid van nemen, schrijf het dan op een papiertje. Stem hier even rustig op af en verbrand het vervolgens in het vuur. Kijk bewust hoe het papier verbrand. Laat daarna even in stilte het licht en de warmte van de zon bij je binnenkomen en voel hoe je wordt opgeladen met nieuwe energie.  En dan… dan is je business hierna krachtiger, lichter en overvloediger dan je ooit voor mogelijk hield!

 Want vergeet nooit..

 Jij bent licht, jij bent vuur, jij bent energie.

Jij bent nog zoveel meer! 

 

 

 

Contact