Afgelopen dagen waren weer een hoogtepunt van dit jaar – ik vierde carnaval. Had je mij dit 15 jaar geleden verteld dan had ik je recht in je gezicht uitgelachen.

Ik woonde toen ‘boven de rivieren’. En ookal zag ik elk jaar mijn Brabantse Liefde naar ‘onder de rivieren’ vertrekken, geen haar op mijn hoofd die eraan dacht mee te gaan. Mocht dat uberhaupt een optie zijn.. ;-).

Elke cel in mijn lijf schreeuwde alleen al bij het denken aan carnaval NEE! Als ik mijn ogen dichtdoe en hieraan terugdenk dan kan ik het zo weer voelen.

Ik HOU niet van massa’s mensen. Ik HOU niet van te weinig ruimte. Ik HOU niet van keiharde muziek. Ik HOU niet van slap geklets. IK HOU NIET VAN CARNAVAL. Carnaval en ik is GEEN match.

En dus ging ik niet mee. Eh kleine correctie.. ik ging 1 keer mee en wist niet hoe snel ik weer terug moest gaan. Naar boven die rivieren.

Maar toen verhuisden we, 11 jaar geleden. Mijn Brabantse Lief, onze Haagse zoon en dit Leidse meisje. Naar onder de rivieren. En we kregen een prachtige Bosch’ meisje erbij. Een Durske. En februari kwam dichterbij. Geen ontkomen aan.

En toen gebeurde er iets raars.

Ik zag de stad veranderen. Ik zag de school veranderen, ik zag de mensen veranderen. Alles kleurde rood wit geel en niet alleen dat was vrolijk. Iedereen werd vrolijk. Op een manier die ik nog niet kende. 

Een wekenlange siddering ging er door de stad en ik, ik voelde ‘m ook. Ik voelde de energie. Ik voelde de vibe, ik voelde de spanning en ik wist..

.. hier gebeurt iets heel, heel raars.

Want ik hou niet van drukte. Ik hou niet van herrie en ik hou niet van weet ik veel wat allemaal nog meer.. Toch?! 

En toch wilde ik gaan. 

Maar wacht.. was dat nou wel zo’n goed idee?

Want naast alles waar ik NIET van hou had ik daar sowieso toch niets te zoeken? In Oeteldonk? Ik woonde dan wel in Den Bosch maar ik ben van de ‘boven de rivieren’. Ik kende nog amper mensen. Bossche Liedjes verstond ik (nog) niet dus meezingen kon ik niet. En iedereen had het naar zijn zin en dus voelde ik me vast alleen. Een loser. Omdat iedereen hier carnaval viert en ik dat niet kan. Niet ben. En dus nooit zal worden. Een durske, ‘van boven de rivieren’..

Het tetterde in mijn hoofd. Niet van de blaos orkestjes maar wel van de grote-rem-op-je-succes-gedachten.

En weet je wat dit met jou bedrijf te maken heeft?

Omdat dit precies is wat veel ondernemers ook doen en waarom ze niet slagen.  

Want wat gebeurde er tot die tijd? 

Ik liet me tegenhouden om het mooiste feest van Brabant te beleven door allemaal gedachten, angsten en overtuigingen en deed daarmee niets en niemand een plezier. Mijzelf nog het allerminst.

Ik bedacht van alles wat ik niet wilde, niet kon en niet zou zijn en bleef daarmee hangen in mijn eigen verhaal en mijn eigen labels. Waardoor ik in plaats van dicht bij mezelf te blijven juist alleen maar verder van mezelf vervreemdde. 

En ja, ik probeerde het wel een keer. Maar nu zie ik dat ik niet op zoek ging naar carnaval, maar naar bewijs. Het bewijs dat carnaval niets was voor mij. 

En oh, wat ontzegde ik mezelf daarmee een boel. Ik had werkelijk geen idee hoeveel lol, trots, vreugde en verbondenheid ik mezelf onthield door te blijven geloven in mijn eigen verhaal. Door volhardend te gaan staan voor wie ik dacht te zijn, maar helemaal niet ben.

En, niet leuk om te zeggen maar wel waar, dat doen zoveel mooie ondernemers ook. 

Zolang jij denkt dat het ondernemen je toch niet lukt, dan lukt het je niet.

Zolang jij gelooft dat de klanten niets gaan kopen, dan kopen ze niet.

Zolang jij bang bent dat het geld niet komt, dan komt het niet.

Zolang je op zoek blijft gaan naar het bewijs van je gelijk, dan is dat wat je vindt. En niets anders. 

Zolang jij gelooft in je beperkende gedachten, dan komen ze uit. Want dat is hoe het universum werkt. 

Maar gelukkig bestaat er Oeteldonk. Want ik besloot 11 jaar geleden dat het genoeg was. En dat ik gewoon zou gaan. Gaan doen en ervaren, waar heel Den Bosch van sidderde. Ondanks mijn gedachten. Mijn angsten, vooroordelen en overtuigingen. Dus ik stretchte mezelf en trok mijn zelf-opgeplakte-labels los. En een mooi pekske aan. Ik dook in het gedruis en herschreef in drie dagen mijn eigen-oh-zo-geloofde-verhaal. 

Het werd een groot succes. 

Ik zal je niet vermoeien met de prachtige details van 11 jaar carnaval- ik weet hoe lastig het is anderen hiervan te overtuigen ;-). Maar 1 ding wil ik je wel vertellen. 

Afgelopen maandag sprak Lanny, mijn lieve Brabantse-Carnaval-Vriendin namelijk de legendarische woorden:

“Ik ken niemand die zo van carnaval geniet als jij. Jij BENT carnaval.”

;-0.

Ik. Ik ben getransformeerd van carnaval-criticaster naar carnaval-vierder.

En dat is precies wat ik jou ook gun. Jezelf en je business niet continu meer bekritiseren. Niet meer kijken naar alles wat er niet klopt, wat je niet bent en niet wilt. Maar op zoek gaan naar je nieuwe verhaal. Het echte verhaal.

De klanten, de producten en de marketing waar je wel heel blij van wordt.
Het geld gaan verdienen waar je wel van droomt. Je trots en blij voelen omdat je je wel gezien en gehoord voelt. Betekenisvol en waardevol, omdat het er toe doet wat je doet.

Omdat jij er toe doet. Durske of niet.

Jij mag je business gaan VIEREN. Net als carnaval. Door al je eigen verhalen en (voor)oordelen onder de loep te nemen. Jezelf te stretchen. Te durven vertrouwen op je ‘gut’ in plaats van op je hoofd. Te kiezen voor de vibe in plaats van voor de vrees. En dan gewoon te GAAN en te doen en ervaren wat er gebeurt.

Zodat je dan opeens beseft dat weer intens van het ondernemen geniet. Omdat je opeens die succesvolle ondernemer BENT.

Wil je weten hoe je dit doet dan leer ik je dat in het meest volledige, diepgaande en leuke business programma van boven en onder de rivieren – Business Alchemy

Business Alchemy is geen oppervlakkige cursus. It’s principle. Dus nee, je krijgt geen how to’s en stappenplannen. Want geen mens is hetzelfde dus ook geen bedrijf is hetzelfde. 

Je leert daarentegen wel hoe je nu echt meer klanten, geld en impact creeert. Op de meest echte, leuke en natuurlijke manier – The True, Fun & Natural Way!

De website staat nog niet actief – we gaan over een paar weken pas weer open voor inschrijving. Maar je kunt je wel al op de I-wanna-know-more-lijst zetten. Dan ben je de eerste die het hoort als we gaan starten en ben je als eerste aan de beurt als je vragen hebt of wilt beginnen. 

Je geeft je hier op voor de I-wanna-know-more-wachtlijst:

I wanna know more

Want echt, je hebt geen idee.

Ik en carnaval..

Ook jij kunt zoveel meer dan je nu denkt. 
If you’re ready to flip the switch. To Business Alchemy.

Let’s turn your business into Gold! 

xLoeke

ps Wil je nu al eens van gedachten wisselen en samen in kaart brengen waar jouw grootste blokkades en blinde vlekken zitten in je bedrijf, mail me dan. Dan plannen we een vrijblijvend gesprek!

-\O/-

Deze site gebruikt cookies. Door OK te klikken stem je in met het gebruik van cookies zoals beschreven in onze Privacy Statement. Klik op Cookiebeleid voor meer info Cookiebeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten