Lieve creatives

Het lukt me steeds minder lange stukken te schrijven. Bedachte stukken, doordachte stukken. En in plaats daarvan komen er steeds meer snippets.

Tiny Stories. True Stories.

Over de kleine dingen. Sprankel dingen, schitter dingen en stuiter dingen. Over de echte dingen. Van mijn leven en misschien ook wel van jouw leven.

Over de vogels die ik overal zie, nu ik me heb voorgenomen om een week niet naar beneden te kijken. Heb jij dat ook wel eens geprobeerd? 

Of over de kleuren die, nu ik weer aan het aquarellen ben, mijn adem benemen. Omdat ze zo prachtig overlopen en moeiteloos mengen met de stroom van het water.

Over de tranen die over mijn wangen liepen, toen ik opeens uil na uil na uil zag verschijnen in mijn schilderijen, zonder nog te kunnen beredeneren waarom. Nu trouwens wel, maar daarover later meer ;).

En over de Syrische smaken die, toen we zondag eten bestelden bij Yalla Yalla, niet alleen mijn tong maar ook mijn hart beroerden. En ik me weer verbijsterd afvroeg hoe het toch kan dat in een land, waar zulk lekker eten wordt gemaakt, de liefde lijkt verdwenen.

Hoe zit dat dan met liefde gaat door de maag?

Of over mijn nachten, die vol zijn met dromen. Vol prachtige beelden en fluisterende stemmen. Kleuren en golven, die zwaaien en vliegen. En allemaal hetzelfde zeggen. 

Tell them
Tell them
Tell them

Tell them the Tiny Stories.
The true Stories.

Kan het echt zo simpel zijn? Mogen we de grote, stoere verhalen loslaten? De nieuwsbrieven laten voor wat ze zijn en alleen nog maar echtheid doorlaten?

Om onze ogen te openen

echt te genieten
echt te omarmen
echt te voelen
en echt weer stromen?

Van de schoonheid,
de echtheid
de rauwheid
en de waarheid?

Ik denk het. Ik hoop het . Want ik droom niet voor niets.

Over al die grootsheid, juist in het kleine.

In de kleuren,
verhalen
vonkjes
en schitteringen.

Het echte leven is klein,
maar oh zo groot.

Dus ik besluit, voor nu en voor hier,

ik laat de grote verhalen los en omarm het kleine.

Misschien doe je wel met me mee?

 

x Loeke

 

ps Wil je ook veel meer echte verhalen gaan delen? Gaan schrijven vanuit je hart en je eigen kleur, eigen toon en eigen stem ontdekken? Kijk dan eens bij Telling True Storieshet magische programma om te schrijven, te helen en te delen vanuit je meest echte Zelf. Je kunt ieder moment in je eigen tempo en zelf beginnen, of wachten tot we weer starten met een groep.