Deze Soul Card maakte ik afgelopen maand –  hij gaat voor mij over het thema ‘Al je gezichten‘. Al je gezichten laten zien. Al je talenten omarmen en expressie geven aan alles in jezelf. Hoeveel of hoe weinig dat ook is. 

Want is jou ook wel eens verteld dat je ‘te’ was?

Te druk? Te luidruchtig? Te stil?

Te gevoelig? Te pushy? Te dromerig?

Te chaotisch? Te drama? Te zakelijk?

..

Te, te te. Het enige dat je wel mocht zijn was TE-vreden.

Maar wat als nou juist dat TE precies is wat jou JOU maakt? En nog beter, wat nou als juist dat TE hetgene is wat juist JIJ en alleen jij de wereld te geven hebt?

Jarenlang heb ik geworsteld met mijn te’s. Het is me allemaal verteld.

Ik had teveel passies, teveel petten op, teveel interesses. Teveel producten, teveel ideeen en teveel wat ik leuk vond. Ik had te weinig focus, maakte te weinig keuzes en had te weinig structuur.

En zelfs op het moment dat ik er voor eens en voor altijd voor koos ALLES van mezelf voluit te omarmen en juist daarop te gaan coachen en adviseren, kwamen er nog steeds nieuwe ‘te’s’ tevoorschijn.

Zakelijke‘ mensen vonden mij te ‘woo woo‘ omdat ik visualisaties en stenen gebruik in business coaching.

Maar ‘spirituele’ mensen vonden met te salesy, omdat ik geld durfde te vragen voor mijn ‘zielewerk’.

Creatieve mensen trokken mijn kunst in twijfel, omdat ik er geld mee verdiende (want past dat wel bij een echte kunstenaar..?). En business mensen deden lacherig over mijn zakelijkheid als ik ze adviseerde een creatievere bril op te zetten.

En echt. Ooit is mij zelfs verteld ik ‘te leuk’ was. TE LEUK, omdat je met leuke dingen geen geld zou kunnen verdienen!

TE LEUK is nooit serieus genoeg. 

En nu lachen we erom. Maar eigenlijk is het in en in triest. Dat we op zoveel vlakken nog steeds zo worden beknot. Door onszelf en door anderen. 

Creativiteit, spiritualiteit, business en fun zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zijn de diepste waarden in mijn werk en in mijn leven. Maar veel te lang heb ik gedacht een heel deel van mezelf te moeten weglaten. Verzwijgen. Negeren.

Omdat het er heel lang leek op leek dat ik dit nooit allemaal mocht zijn.

Dat ik altijd ergens TE was, welke kant van welke medaille ik ook koos.

Maar toen ik daar de afgelopen jaren eens dieper in dook, kwam ik al snel tot misschien wel het allerbelangrijkste inzicht.

Want wat anderen zagen als ‘te veel’ was juist precies mijn unieke talent. Mijn cadeau aan de wereld.

‘Te creatief’ ging in werkelijkheid over mijn kracht om vrij en out-of-the-box te durven creeren, wat ik maar wil.

En ‘te woo woo‘ ging over mijn kracht om heel snel en zuiver in te kunnen tappen op mijn intuitie.

‘Te salesy’ ging eigenlijk over mijn skills om overal business in te zien en met alles geld te kunnen creeren.

En ‘te leuk‘ ging over mijn kracht om alle complexiteit en worsteling los te laten en vanuit simpelheid en positiviteit te werken (en te leven).

Alles wat voor mij belangrijk is in dit leven komt samen in deze vier pijlers. En gooi je ze samen in de blender dan krijg je mijn meest authentieke Power Juice.

Ik weet als geen ander hoe ik vanuit mijn (eigen) wijsheid en eigen creativiteit business kan creeren, en altijd op de meest simpele en leuke manier.

En ondertussen leer ik anderen hetzelfde te doen.

Te creatief, te woo woo, te zakelijk en vooral … TE leuk!

Dus de volgende keer dat iemand (of jijzelf) je weer vertelt dat je TE veel of TE weinig bent, besef dan goed wat ze zeggen en wat ze je daarmee geven. En voel maar eens goed hoe je dit kunt draaien naar jouw meest unieke Power Juice.

Want ook jij hoeft tussen niets te kiezen en je bent nooit TE.

Jij bent juist op je best in ALLES van jezelf.

 

xo Loeke

 

ps wil je ook leren hoe je vanuit je eigen intuitie, wijsheid en creativiteit leiding kunt nemen over je business, leven en/of werk? Zonder jezelf nog ergens in te houden? Ergens beknot te voelen en natuurlijk zonder voorgekauwde stappenplannen en anonieme lesjes?  Mail me dan hier – dan kijken we samen of ik je verder kan helpen nog veel meer van jezelf te zijn. Samen, persoonlijk, intuïtief en creatief ;)!

Contact